Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar HV71 – efter bara tio matcher

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

En spelare ur den senaste säsongens trupp lämnar HV71 för spel i en allsvensk klubb. En annan HV-bekanting är klar för en SHL-konkurrent.

Tidigare i veckan kom det uppgifter om att Daniel Norbe var mycket nära att skriva på för Björklöven. Nu är övergången bekräftad.

– Det gick ganska fort faktiskt ändå. Vi hade ett snack häromdagen med både min agent och Per Kenttä där jag var ganska tydlig med min agent vad jag ville. Han berättade vilka lag han varit i kontakt med och då var det Björklöven som var prio ett för mig. Björklöven är en klubb jag verkligen vill spela i och det var inga tveksamheter vart jag ville. Nu hade jag tur och hamnade i det lag jag ville, säger han till den allsvenska klubbens webbplats.

Norbe anslöt till HV71 i slutet av säsongen och noterades för ett mål och två målgivande framspelningar på tio SHL-matcher. Nu fortsätter karriären i Björklöven, som stod som seriesegrare i allsvenskan den gångna säsongen.

Kontraktet gäller i två säsonger.

"Varit ett äventyr"

Mer ishockey. Säsongen 2018/19 representerade Markus Ljungh HV71. Men efter bara ett år i klubben lämnade han för spel med KHL-klubben Admiral Vladivostok. Nu står det klart att det blir en återkomst i SHL. Men det blir inte i HV71 – utan i Linköping HC.

– Det har varit ett äventyr. Jag kände väl att det är en konstig tid just nu och tog då det säkra före det osäkra och valde att komma hem till Sverige. Jag har några andra att tänka på (familjen) och inte bara på mig själv, säger han i en videointervju på LHC:s webbplats.

Markus Ljungh producerade 15 mål och 22 assist på 59 KHL-matcher under säsongen som gick.

Kontraktet med LHC sträcker sig över tre säsonger.