Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar HV71 – klar för konkurrent

Efter ett år som spelarutvecklare i HV71 väljer Andreas Falk att gå vidare i karriären. HV-profilen har blivit erbjuden ett tränaruppdrag hos en seriekonkurrent.

Andreas Falk gjorde sju säsonger i HV71 och var bidragande till att klubben tog två SM-guld under hans tid som spelare. Efter ett korttidskontrakt med HV säsongen 2018/19 tog HV-profilen steget över till tränarsidan. Inför förra säsongen tillsattes 37-åringen som spelarutvecklare, med fokus på spelarna i J18- och J20-truppen.

Nu står det dock klart att den tidigare HV-centern lämnar sitt uppdrag. Andreas Falk har fått ett erbjudande om att bli tränare i seriekonkurrenten Skellefteå AIK.

– Andreas har fått erbjudandet att bli en av tre tränare i Skellefteå AIK. Vi har efter en tids dialog med Skellefteå kommit fram till en lösning som är bra för alla parter och kommer titta på hur vi ska ersätta den rollen Andreas haft hos oss, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, i en kommentar till klubbens webbplats.

"Kunnig och driven person"

– Det känns jättekul och inspirerande, så klart. Jag är ju relativt ny i tränarbranschen men alltid haft en stor vilja och förhoppning att bli tränare, sedan fick jag hoppa på detta så det ska bli otroligt kul, säger Andreas Falk själv till Skellefteås sajt.

Andreas Falk kommer vara en del av en tränarkvartett med en form av delat ledarskap mellan honom, Stefan Klockare och Stefan Hedlund. Krister Holm har fortsatt ansvaret för målvaktssidan.

– Det känns kul att få in en så kunnig och driven person till föreningen. Andreas har lång erfarenhet som spelare och har gjort det bra i sitt jobb med spelarutveckling i HV71 de senaste åren så han kommer bli en stark tillgång till tränarkvartetten, säger klubbens general manager Erik Forssell.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2022/23.

Övergångar bekräftade

Mer ishockey. Jnytt har tidigare rapporterat att André Petersson har varit på väg att lämna Dynamo Moskva för spel med KHL-konkurrenten Lokomotiv Jaroslavl. Nu är övergången bekräftad. Den 29-årige forwarden lämnade HV71 efter säsongen 2010/11 och har sedan dess tillhört flera NHL- och KHL-klubbar.

En annan spelare med ett förflutet i HV71, Mikko Lehtonen, har skrivit på ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs. Den 26-årige backen vann SM-guld med HV71 våren 2017 och representerade dessutom klubben under säsongen 2018/19. Säsongen som gick spelade han KHL-hockey med Jokerit.