Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar J-Södra – efter en säsong

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Assisterande tränaren Christer Persson har redan lämnat J-Södra. Nu står det klart att även målvaktstränaren Mikael Axelsson försvinner från klubben. – Vi kommer inte att förlänga med Micke, säger sportchefen Andreas Jankevics.

Jönköpings Södra jobbar på att förstärka truppen och organisationen inför kommande säsong i superettan.

Bland annat har föreningen hämtat in Charbel Abraham från Skövde AIK som assisterande tränare efter att Christer Persson lämnat klubben.

Nu kan Jnytt berätta att J-Södra även gör en förändring på målvaktstränarposten. Mikael Axelsson blir inte kvar i klubben.

– Vi kommer inte att förlänga med Micke. Vi söker just nu en annan lösning på den positionen, säger sportchefen Andreas Jankevics.

– Ser man till vår drift så måste vi se till hela vår kostnadsmassa och där gäller det att vi är så effektiva som möjligt med föreningens resurser. Vilken lösning det blir får vi se när vi är framme.

Ny roll för Pettersson

Axelsson hämtades in på ett ettårskontrakt inför den gångna säsongen. Den förre J-Södramålvakten ersatte då Ulf Thorsson som valde att följa med Jimmy Thelin till Elfsborg. Under fredagsförmiddagen har J-Södra skrivit på sin hemsida att Frank Pettersson kommer få en större roll, han kommer vara en av tre målvakter i truppen samtidigt som han har rollen som målvaktstränare.

– Den gångna säsongen påbörjade Frank arbetet med målvakterna i akademin, något som varit mycket uppskattat och det kommer ingå i hans arbetsuppgifter även för säsongen 2019, skriver klubben på sin webbplats.

På spelarsidan gjorde klubben så sent som under torsdagen klart med en förlängning av Jesper Svensson. Dessförinnan har mittfältaren Enock Kwakwa och mittbacken Philip Wiström värvats.

Under hösten plockade J-Södra in Malmö FF:s Pavle Vagic på lån. Men om det blir ytterligare en låneperiod i klubben är oklart.

– Vi var väldigt nöjda med Pavle som person och han presterade bra när han var med oss och vi upplever att han utvecklades på ett bra sätt. Det är en spelare som vi tror kan bli väldigt bra i framtiden. Men han tillhör Malmö FF och när det gäller spelare så kommer vi att fokusera på spelare som kan bli våra. Kommer vi att gå för ett lån kommer vi att göra det under våren, säger Jankevics.

Den brasilianske provspelaren Júlio César Fernandes är fortfarande på J-Södras radar. Men ett beslut om spelarens eventuella framtid i klubben fattas först i januari.

Läs även