Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar J-Södra – här är anledningen

Christer Persson har varit i Jönköpings Södra i tolv år. Men säsongen 2018 blir hans sista i föreningen. I en intervju med jp.se berättar han varför han lämnar J-Södra.

– Jag kommer inte vara med nästa år. Det känns lite vemodigt men känslan är att det är dags för nya utmaningar, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson till jp.se.

Han uppger att det är ett beslut som vuxit fram och att det varit en stökig säsong för såväl han själv som för J-Södra. Han menar att klubben förändrats och att han därför inte vill vara med längre.

– Från i somras någon gång har jag märkt en förändring i föreningen som jag inte riktigt känner mig hemma i. Ett tydligt exempel på det är när vi säljer Peter Gwargis för rekordbelopp i somras. Där är kommunikationen ganska talande. Vill man vara bygdens lag kunde man vara lite mer ödmjuk och tacksam mot Peters tidigare klubbar Öxnehaga och Husqvarna FF.

”Ingen bra matchning”

När Jimmy Thelin slutade som huvudtränare i J-Södra ska Persson tidigt ha fått veta att man ville ha kvar honom som assisterande tränare. Rekryteringen av huvudtränaren Jörgen Wålemark, som fick sparken efter tre seriematcher, uppges han inte ha varit med i.

– Min känsla är att det gick väldigt, väldigt fort när han presenterades. Jag antar att man ville visa handlingskraft från styrelsen. Matchningen blev tyvärr inte bra, säger Christer Persson till JP.

Vill jobba med fotboll

Han upplever att Wålemark varit otydlig med hur han ville spela och att förberedelserna inför Superettan blivit lidande. När Wålemark slutade gick Christer Persson in som huvudtränare under en period. Att han sedan petades beskriver han som ett beslut som inte var på hans initiativ.

– Jag var inte beredd att vika ner mig och kände fortfarande spelarnas förtroende. Jag tyckte att vi hade nycklar för att börja vinna matcher igen. Men jag svalde det för att inte sätta mig själv före föreningen. Jag fick stötta det beslut som hade tagits, säger han till JP.

Framtiden uppges nu vara oviss för Christer Persson. Han har blivit antagen till en tvåårig pro-utbildning för tränare och han uppges vilja jobba med fotboll även 2019. .

Du har väl inte glömt att ladda ner Jnytts app?