Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Han peppade V inför valet

Vänsterpartiet firade första maj under tisdagen. En av talarna var tidigare kommunpolitikern och riksdagsledamoten Stig Henriksson. Under hans ledning fick Vänsterpartiet i Fagersta egen majoritet.

Vänsterpartiets första maj-tåg. Till tonerna av internationalen spelad av Huskvarna musikkår gick tåget genom staden.
Öppna bild i helskärmsläge
Ciczie Weidby, förstanamn på riksdagslistan, var en av talarna.
Öppna bild i helskärmsläge
Stig Henriksson som ledde Vänsterpartiet till egen majoritet i Fagersta kommun var en av talarna.
Öppna bild i helskärmsläge
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Annons

Öppna bild i helskärmsläge
Öppna bild i helskärmsläge
Fredrik Boltes förbereder sig för spelningen, han tyckte det var roligt med en kort-visit på hemmaplan.
Öppna bild i helskärmsläge
Partiet spelade två nya låtar som dessutom spelats in på Kulturhuset.
Öppna bild i helskärmsläge

Vänsterpartiet samlades i Rådhusparken där det hölls tal och spelades musik innan och efter att demonstrationståget gick genom staden.

– Det är alltid fantastiskt att fira arbetarrörelsen främsta röda dag. Det är viktigt för att påminna oss om att vi inte får några saker givet, säger Ciczie Weidby, lokalpolitiker, etta på länets riksdagslista och en av dagens talare.

De senaste två valen har väljarstödet legat runt fem-sex procent i kommunvalet och det krävs ett ökat väljarstöd för att nå den närmsta toppnoteringen 1998, då partiet hade sju mandat i fullmäktige jämfört med de fyra partiet har idag

Annons

"Är imponerad"

En annan av talarna var Stig Henriksson. Vänsterpartistisk politiker som varit riksdagsledamot och tidigare kommunalråd i Fagersta kommun. Under hans ledning lyckades Vänsterpartiet få egen majoritet i kommunen tre val i sträck.

Annons

– Det är väldigt viktigt att ha en politik som upplevs realistisk och möjlig. Det handlar om hur man berättar saker och ting, vi kan bli väldigt omständliga och akademiska, säger han.

Han menar att partiet missar väljare av främst två orsaker, att väljarna upplever att det saknas en ekonomisk trovärdighet eller att väljarna bedömer att partiet ändå inte får igenom något.

– Det är viktigt att man kraftsamlar och förhandlar sig fram till mindre framgångar, det spelar faktiskt roll. I riksdagen har vi fått genom 80 olika reformer, det måste man tala om för väljarna, säger han.

Några råd som du gav till Jönköpings partiföreträdare?

– Jag är imponerad av partiföreträdarna i Jönköping. Så där känner jag inte att jag kan bidra med så mycket för de kämpar på ett bra sätt, säger han.

Partiet spelade

Det var inte bara "Internationalen" som spelades. Bland annat framträdde Partiet med Jönköpingsbördige Fredrik Boltes i Rådhusparken, vilket satte åhörarna i gung. Bandet bjöd på två nya låtar som dessutom spelats in på Kulturhuset i Jönköping.

– Det var en härlig nostalgitrip, säger Fredrik Boltes om inspelningen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan