Mullsjö är klart för semifinal för fjärde gången på fem år sedan det blivit seger med hela 8-3 i den sjunde kvartsfinalen mot Växjö Vipers.

Samtidigt florerar det rykten om nästa säsongs trupp – och en spelare som inte finns med då är Isaac Rosén. Den 32-årige forwarden bekräftar att det här slutspelet blir hans sista innan karriären är över.

– Det stämmer. Det har känts hela året att det här är min sista säsong. Jag jobbar nog mer än heltid, har en tvååring hemma och min sambo får dra ett tungt lass, säger han.

”Kräma ur allt jag kan”

– Jag har kämpat i motvind hela året, kroppen hänger inte med på samma sätt längre. Jag är en spelare som ska kliva fram men jag är en istapp just nu. Jag känner att jag måste upp ett par stepp. Jag försöker kräma ur allt jag har men kroppen svarar inte på samma sätt som när jag var 25.

Även om det känns tungt för egen del njuter Isaac Rosén av semifinalavancemanget – och av atmosfären i Nyhemshallen.

– Det är så mycket känslor. Det är ingen hemlighet att det låg mer än en semifinalplats i potten när vi mötte Växjö. Det är många års rivalitet eftersom det har varit mycket känslor och incidenter. Nu får vi lära oss av det som hände för två år när vi inte hade energin att ladda om efter att vi vunnit den sjunde kvartsfinalen. Nu känner vi att vi har allt att vinna, det är bara att gå ut och ge det chansen, säger han.

Ryktas bort

Enligt sajten innebandymagazinets bloggare Christian Svensson är Isaac Rosén inte den enda spelaren som är på väg bort från Mullsjö.

Uppgifter till bloggen säger att den norske landslagsmålvakten Markus Jelsnes kan lämna trots att hans kontrakt sträcker sig även över nästa säsong. Orsaken är att hans sambo väntar tvillingar och att paret överväger att återvända till Norge.

Även Rikard Eriksson, Sebastian Palmqvist och Anton Vestlund, som alla har utgående kontrakt, ryktas bort enligt samma blogg. Eriksson uppges vara intresserad av spel i Schweiz eller en flytt tillbaka till Warberg. Även Palmqvist sägs vara sugen på en flytt till alplandet och i hans fall finns även Kalmarsund med i bilden. Vestlund omges av rykten som säger att det blir en flytt hem till Karlstad.

JnyttTV: Hör vad en känslosam Andreas Elf säger om semifinalavancemanget.