Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han sprayar ner förskola

Graffitimålaren Victor Egerbo fick uppdraget att måla en 70 meter väg på en förskola. Jnytt gjorde ett besök och träffade honom under skapandet.

Den nya förskolan vid Rosenlundsskolan som nu byggs, blir extra omhändertagen med en 70 meter graffitimålning längs staketets båda sidor. Jönköpings kommun har gett uppdraget till konstnären Victor Egerbo.

Tar ledigt för projekt

- Har alltid gillat att måla och skissa. När jag var 16 började jag och spraya och testa. Sen tog det fart ordentligt när jag började bild och form på gymnasiet, säger Victor Egerbo.

Egerbo arbetar till vardags på Erikshjälpen, men tar ledigt från jobbet emellanåt för vissa graffitiprojekt. Han ser sitt skapande som en bisyssla dels för sitt men även som hans liv som sambo och småbarnsförälder med allt vad det innebär.

Hoppas att barnen gillar det

- Det är ganska kul för man kan måla stort och snabbt tillsammans med att det händer mycket direkt. Man får perspektivet på bilden istället för kanske att man fokuserar allt för mycket på detaljer. Sen kan det vara petigt och detaljrikt också. Munstycken på bruken fungerar ju lite som olika storlekar på penslar, säger Egerbo.

- Jag hoppas barnen tycker att det ser coolt ut. Det är väldigt tatuering och street art-inspirerat. Sen tror jag att det blir en bra kontrast med grå och vit och det röda rosorna med de röda husen, avslutar Victor Egerbo.