Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon kan bli svensk mästare i make up

Under SM i Make up mäter yrkesskickliga makeupartister och maskörer sina krafter mot varandra. Jönköpingstjejen Hanna Ottosson, 27 år, är en av årets tävlande. – Jag gör det för skoj skull men också för att se hur mina kunskaper står sig mot de andras, säger hon till Jnytt.

SM i Make up går av stapeln fredag den 7 september i samband med Kistamässan i Stockholm. Hanna Ottosson, 27 år från Jönköping är en av årets tävlande. Dessutom ställer hon upp i den internationella tävlingen Body art som avgörs under torsdagen.

När Jnytt kommer i kontakt med Hanna Ottosson befinner hon sig på plats i Stockholm. Snart ska hon att visa upp sina kunskaper inom kroppsmålning. Med sig har hon modellen Alexandra Jonasson som inom kort kommer att förvandlas till en så kallad svartalv. Temat på tävlingen är nämligen Nordisk mytologi.

– Jag vill göra något annorlunda som sticker ut. Min modell kommer att få alvöron, egengjorda horn, vita linser och svarta ådror över kroppen, berättar Hanna Ottosson.

Hon har fem timmar på sig att bli klar, sedan ska resultatet visas upp för en jury. Som motstånd har hon fem andra tävlande.

– Det är svårt att svara på vad jag har för chanser mot de andra. Det är ju första gången jag gör det här, säger Hanna Ottosson.

Vill göra allt inom make up

I fjol tog hon examen från Make up institute i Stockholm och har sedan dess, förutom sin heltidstjänst på Ikea, arbetat extra på Make up store i Jönköping. Hennes ambition är att hon ska kunna försörja sig som makeupartist i framtiden.

– Jag vill göra allt som har med smink att göra. Bröllop, mode, film – allt!, säger hon.

Hoppas på pallplats

På fredag väntar nästa stora utmaning för Hanna. Då ska hon tävla i SM i Make up. Tio tävlande från hela landet kommer att mötas i två olika kategorier.

– Den ena kategorin är en klassisk sotning med röda läppar och den andra kategorin har temat Valhall. Där kommer jag att göra en sminkning inspirerad av vikingjägare. Man har en timma på sig till varje sminkning, förklarar Hanna Ottosson.

Hon hoppas att hon ska hamna på en pallplats, men framför allt ger tävlingen henne en chans att synas. Och vem vet, kanske ger det henne även en skjuts framåt i karriären.