Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har Anders Samuelsson (C) blivit Stalinist?

Vi har tagit del av bemötandet ordföranden för Stadsbyggnadsnämnden, centerpartisten Samuelsson, visat näringsidkarna i city. Är han rätt citerad i media börjar detta likna maktfullkomlighet av stora mått.

Vi är medvetna om att det tagits fram ett program för city vad det gäller att vi ska visa upp en fin stadskärna med vissa inslag av likvärdighet i form av färger och former men att därutöver behandla våra viktiga företagare på detta nonchalanta sätt är under all kritik.

Dessutom sitter herr Samuelsson på två stolar, dels som ordförande i stadsbyggnadsnämnden (som tar fram programmen) och dels i styrelsen för cityföreningen. Detta har skapat en jävsituation. För den stora allmänheten skapar det en stor gåta varför det ska göras skillnad på om blomkrukor står på marken eller ska placeras på en framtagen bänk som det enskilda företaget tvingas köpa.

• Vari ligger likabehandlingsprincipen om de som är med i cityföreningen inte behöver söka polistillstånd medan de som valt att inte tvingas in i ett medlemskap måste söka ett tillstånd?

• Vari ligger likabehandlingsprincipen om den ena restaurangen tvingas investera i en dyr inhägnad för sin uteservering när grannarna som också bedriver restaurang inte behöver göra detsamma?

I det gamla Sovjetunionen styrdes allt av ett fåtal partister och den stora massan gick hukande, livrädda för repressalier. I Jönköping år 2019 har vi Anders Samuelsson som mer eller mindre ska tillåtas härja ensam med våra hårt kämpande företagare.

Vi kan inte ha en inställning som baseras på ett svart-vitt tänkande utan det måste tillåtas en viss grad av eget initiativtagande. Att gå runt i city, med syfte att informera från Kommunens sida och ha med sig uniformerad polis?!

Det får oss att associera till helt andra länder än vårt Sverige.

Kommundemokraterna

Ola Helt

Anders Jörgensson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel