Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är årets superkommun 2019

Det blev Halmstad och inte Jönköping som tog hem titeln som Årets superkommun, ett pris som delas ut av Dagens samhälle på onsdagskvällen.

Jönköping var en av tre nominerade kommuner, bland annat tack vare att man bedöms ha en bra demografi och arbetsmarknad. Men vann gjorde alltså Halmstad.

Kommunrankningen är uppdelad i tre klasser för att kunna jämföra kommuner som är något så när lika. Jönköping tillhör kategorin städer/stadsnära kommuner.

I undersökningen tittas det på den historiska utvecklingen inom ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid och attraktivitet. Hänsyn tas också till demografi, näringsliv, arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå.

Av de 18 kategorierna är sju helt nya för i år och baseras på Agenda 2030-målen. Totalt används 143 parametrar för att mäta superkommunerna.

Läs mer: