Strax efter lunch på fredagen satte sig tränaren Lucas Frey och övriga spelare på bussen för att göra resan upp till Dalarna.

Ett rysaravgörande väntar i kvartsfinalserien mot Leksand efter att dalalaget förlängde slutspelsserien genom en seger nere i Kinnarps arena förra helgen.

Nu ska allt avgöras. Antingen på lördag kväll eller på söndag.

– Förhoppningsvis kan vi ta en seger i morgon, åka hem och börja förbereda oss för semifinalen, säger tränaren Lucas Frey när bussen är redo att lämna Kinnarps arena.

Vad blir viktigt för att ta en seger?

– Vi måste komma med mer fart och få dem att stå på hälarna, säger Frey.

Precis som under kvartsfinal två och tre saknas storstjärnan Riikka Sallinen på grund av den avstängning hon drog på sig efter den första kvartsfinalen. Forwarden är spelklar först i en eventuell semifinal.

Med på resan till Dalarna finns i stället nyförvärven Lina Ljungblom och amerikanskan Michelle Greeneway, vilka offentliggjordes av klubben så sent som på torsdagen.

– Det kommer bli spännande att se dem. Lina var med oss när vi spelade en match i Skövde tidigare under säsongen. Hon har sett riktigt bra ut på träningarna och kommer spela en viktig roll för oss, säger Frey.

– Michelle kommer närmast från spel i USA. Det gör att vi nu har fyra fulla kedjor. Det har vi inte haft sedan november.

Hur påverkar det resten av truppen att två spelare kommer in så sent på säsongen?

– Jag tycker att övriga spelare har höjt sig ett snäpp på träningarna. Vi har haft bra fart och har en bra atmosfär i laget, säger Frey.

Kvartsfinal fyra har nedsläpp klockan 18 på lördagskvällen.

Relaterat till artikeln