Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköping prisas för idrottsarbetet

Jönköping är den bästa breddidrottskommunen i Sverige. I alla fall enligt tidningen Sport & Affärer. – Jag är extra stolt och glad, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör.

Tidningen Sport & Affärer har återigen rankat Sveriges bästa idrottskommuner. I huvudkategorin avancerar Jönköping från sjunde till fjärde plats. Men framför allt: Jönköping vinner i kategorin ”Årets breddidrottskommun”.

– När det kommer till kommunens idrottspolitiska arbete är tveklöst breddidrottens förutsättningar absolut viktigast. Därför är jag extra stolt och glad för priset. Motiveringen visar att vi tänker rätt i våra satsningar och hur vi fokuserar och prioriterar i Jönköpings kommun, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, i ett pressmeddelande.

Nytt projekt startar

Ett av Jönköpings kommuns mål är att stödja idrotts- och motionsverksamhet även för personer över 25 år. Nu i höst startar projektet ”Sund, smart, stark, senior” som syftar till att äldre (65+) ska hitta en idrotts- motionsverksamhet i sitt närområde. Kommunen ser det som lika viktigt att skapa rätt förutsättningar för alla skolor att bedriva mer fysisk aktivitet.

Under hösten anställs en koordinator på utbildningsförvaltningen, vars uppgift är att öka ungas rörelse på eller i anslutning till skoltid.

I Sport & Affärers motivering lyfts båda dessa utvecklingsprojekt fram, liksom den goda tillgången till träningslokaler, spontanidrottsytor, främst ute-gym, skateytor och BMX-banor uppmärksammas.

Jönköpings kommun tog emot priset i samband med konferensen Professionell Idrott i Eskilstuna.