Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blir det nya bostäder

Nästa år får Sandviken fler bostäder. Sandvikenhus planerar nu att bygga upp till 74 nya lägenheter intill Stadsparken.

Det är i kvarteret Körkarlen 1 på Sveavägen 18-22 som de två nya husen planeras. Sandvikenhus räknar med att det kommer ta 18 månader att få de nya husen med upp till 74 nya lägenheter på plats.

Stefan Lundqvist, vd för Sandvikenhus, säger i ett pressmeddelande att bygget kan komma i gång redan i år och bli färdigställt under 2016. Anledningen att byggtiden beräknas gå fort, beror på att det handlar om så kallade kombohus.

– Det är en hustyp som uppfyller alla krav, men allt är klart. Ritningar och tillvägagångssätt här får man ett paket och sedan byggs det i sektioner. Det går jättefort. Det är en genväg för företag inom allmännyttan. Men det är samma standard som i andra hus och när det gäller energisidan är det till och med bättre.

Totalt sätt handlar det om 60-74 nya lägenheter i de två husen. Storleksmässig går det från enrummare på cirka 36 kvadratmeter till treor på upp till cirka 70 kvadratmeter. Sandvikenhus planerar också att avsätta vissa lägenheter till en specifik målgrupp.

– Vi överväger att göra vissa av lägenheterna till 55+ lägenheter.

Tanken med kombohusen är att förenkla och hålla nere kostnader, men Stefan Lundqvist säger att man ännu inte har bestämt hyresnivåerna.

– Det är en bra prisbild och det är jätteviktigt. Vi vet i stort sätt vad det här kommer att kosta så därför vet vi att vi kommer kunna sätta rätt hyra.

Det politiska beslutet att bygga nytt togs av fastighetsbolagets styrelse i slutet av januari. Men då spikades enbart de ekonomiska ramarna, någon upphandling har ännu inte gjorts.