Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs 63 nya studentbostäder

Jönköping University och fastighetsbolaget Tosito har inlett ett samarbete kring nya studentbostäder. Bostäderna kommer att bli i en nybyggd fastighet i Munksjöstaden och ska ge plats för 63 studenter.

Fastigheten ligger inom promenadavstånd från campus, vilket gör att man tror att det kommer vara attraktivt att bo där.

– I Jönköping, liksom i många andra studentstäder, kan det vara svårt för studenterna att hitta boenden till terminsstarten och därför är det glädjande att vi nu har kunnat ingå ett samarbete med Tosito, säger Helena Zar Wallin, vd för Högskoleservice på Jönköping University, i ett pressmeddelande.

Den aktuella fastigheten byggs just nu i Munksjöstaden, vid Torparondellen i Jönköping. Planen är att den ska vara inflyttningsklar lagom till att höstterminen 2019 startar och ska ge boende för 63 studenter.

Nära campus

– Fastigheten kommer främst att innehålla mindre lägenheter där studenterna kan bo ensamma, men även så kallade dubblettlägenheter och en mindre del korridorsboende, säger Tommy Fritz, vd på fastighetsbolaget Tosito, i pressmeddelandet.

Det kommer att bli ett boende med både internationella och svenska studenter, vilket anses bra ur integreringssynpunkt.