Veckan innan skolstarten pågår det full aktivitet på Rosenlundsskolan. Framför skolan står det byggställningar då en av punkterna på kommunens lista är att renovera skolans fasad.

Vid matsalen pågår rivningen av den del av matsalen där köket har varit. Tanken är nämligen att skolan ska få en större matsal i år.

Kameror efter vandalisering

– Det är andra veckan som vi är här och vi beräknar vara klara med rivningen av köksdelen av matsalen i nästa vecka. Sedan kommer snickare hit för att bygga nytt. Eleverna har ju börjat då, men de kommer att sitta i matsalen att äta och det är ändå där de sitter mest, säger Jimmy Frejd, anläggare på Peab, som finns på plats under tiden som arbetet med rivningen pågår.

På matsalens tak står Magnus Samuelsson, montör och servicetekniker från Glacell, och håller på att sätta upp kameror som ska sitta uppe medan arbetet pågår på skolan.

– Det har skett lite vandaliseringar under tiden som bygget pågår och därför sätter vi nu upp kameror. Även tidigare har det slagits sönder rutor på skolan, men det finns kameror på andra sidan, berättar han.

Solceller på Dalvik

Magnus Samuelsson berättar att han tidigare i sommar också har monterat solceller på Dalvik. Om även Rosenlundsskolan får solceller är dock lite oklart än.

– Jönköping är lite klena när det gäller solceller, men Linköping ligger i framkant. Där finns Sveriges mest moderna parkeringshus med solceller och belysning som styrs via en app på telefonen. Det är miljötänk, säger Magnus Samuelsson, som tycker att det är smart att ha solceller då man på så sätt producerar sin egna el.

Relaterat till artikeln