Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får många sin nya arbetsplats

I december väntas ombyggnationen av Jönköpings stadsbibliotek vara klar och fritidsdelen av kultur och fritidsförvaltningen kan då flytta in i bibliotekets lokaler. Själva flytten väntas ske i december 2018 eller januari 2019.

Som Jnytt tidigare har berättat är tanken att kultur- och fritidsförvaltningen ska sitta på plan fyra och fem på Jönköpings stadsbibliotek. Därför finns sedan en tid tillbaka planer på en ombyggnation och anpassning av bibliotekets lokaler.

– Tanken är att fritidsdelen ska flyttas till biblioteket. Stora delar av kulturdelen sitter redan i stadsbibliotekets lokaler. Sedan kultur och fritid slogs samman har målet varit att de ska arbeta i en gemensam lokal, säger Hans Hellström (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Han förklarar att ombyggnaden och anpassningen av stadsbibliotekets lokaler har en tidsplan på sex månader och att allt väntas vara klart i december.