Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns de dyraste gatorna

Vad kostar det att bo på den finaste gatan i Jönköpings kommun? Det har vi fått svar på, genom en ny undersökning.

Fastighetsbyrån har gjort en genomgång av Svensk Mäklarstatistiks siffror för att få fram de dyraste adresserna i Sverige. Siffrorna baseras på försäljningar från maj 2017 fram till april 2019 och gator med minst fem försäljningar har tagits med.

Gripenbergsgatan i Huskvarna är den dyraste gatan att bo på i Jönköpings kommun med ett snittpris på över 4,5 miljoner kronor. Högabergsgatan och Bosshagsgatan hamnar på andra respektive tredje plats med ett snittpris på en bit över fyra miljoner.

Utgår man från kvadratmeterpris ligger Ekgatan i Jönköping högst med 47 000 kronor per kvadratmeter. Ekgatan följs närmast av Mollbergsgatan och Lillsjöplan.

Samtliga i Jönköping

De tio dyraste adresserna i Jönköpings län utifrån kvadratmeterpris ligger på mellan 39 000 och 47 000 kronor per kvadratmeter, samtliga ligger i Jönköpings kommun. Utgår man från köpesumma ligger de tio dyraste adresserna på mellan 3,5 och 4,5 miljoner kronor i snittpris. Nio av dessa adresser ligger i Jönköpings kommun.

Sett till hela landet ligger de tio dyraste adresserna utifrån kvadratmeterpris på mellan 110 000 och 115 000 kronor per kvadratmeter där samtliga återfinns i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Utgår man från köpesumma ligger de tio dyraste adresserna på mellan 11,7 och 14,4 miljoner kronor i snittpris.

”Lite svajig marknad”

Alla adresser ligger i Stockholmsområdet varav fem i Bromma och två på Lidingö. Även Täby, Danderyd och Petterbergsvägen i Mälarhöjden finns med på listan.

– Vi har haft en lite svajig marknad de senaste åren men efterfrågan på de riktigt exklusiva adresserna är generellt stabil. Omsättningen på gräddhyllorna är låg och det finns ofta motiverade köpare när exklusiva objekt kommer ut på marknaden. Normalt handlar det om gator i centrala och prestigefulla områden med äldre, alternativt nybyggda, fastigheter, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i en kommentar.