- Som vanligt har det varit stort intresse kring Årets Idrottsprestation, säger Donald Sandström, nyhetschef på Jnytt.

- Den här gången var våra läsare flitiga att skicka in förslag på personer eller lag som de ville nominera. Det mynnade som vanligt ut i en omröstning där det nu är klart vilka tre som tävlar om titeln ”Årets Idrottsprestation” under Jönköpingsgalan.

Årets idrottsprestation

Delas ut av Jnytt

Hallby Handboll

”En 53 års lång väntan är över. Efter stor dramatik i Karlskrona blev Hallbys handbollsherrar klara för handbollsligan. Avgörandet föll i förlängning i den femte och avgörande kvalmatchen, där ett stort segerrryck i förläningen innebar avancemang och vilda glädjescener.”

Jönköping Spartans

”Sex spelare från Jönköping Spartans fanns med i det historiska svenska landslag som sensationellt tog EM-silver i amerikansk fotboll. Det är den största framgången hittills för den unga klubben från Jönköping.”

Isa Envall

”Den unga orienteringstjejen hade ett mycket framgångsrikt 2019 där guldet på medeldistans i junior-VM var höjdpunkten. Stortalangen från Huskvarna mer eller mindre utklassade sina konkurrenter och kunde därmed titulera sig världsmästarinna.”

- Det här är tre vinnare som jag ser det. Samtliga har svarat för en mycket stark insats. Men det är ju bara en som kan vinna och den karamellen suger vi på fram till den 14 mars, säger Donald Sandström.

Stor drivkraft

Jönköpingsgalan är näringslivets festligaste tillställning då personer, organisationer och företag vars insatser som under det gångna året varit av stor betydelse för vår region prisas. Under galan delas det ut nio priser med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre bidrag går vidare till Jönköpingsgalan.

Ett verktyg som kommer korta vårdtiden för cancerdrabbade patienter, en cup som lockade 25 miljoner tittare, en 19-årig världsmästarinna och en person som förgyller vardagen för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Återigen riktar Jönköpingsgalan strålkastarljuset på personer, organisationer och företag som gör bra saker för vår region.

- Precis som tidigare år när prisutdelarna skickat in sina nominerade slås jag av vilken drivkraft som finns i Jönköping, säger Evelina Hjalmarsson, projektledare för Jönköpingsgalan. Vi ska verkligen vara stolta och har all anledning att samla näringslivet och fira på Jönköpingsgalan, fortsätter hon.