Trycket på infartsparkeringen vid Jordbron upplevs i dag som stort och politikerna diskuterar nu om det kanske kan bli möjligt med fler liknande parkeringar. Området vid Simsholmen är under utveckling och bland annat planeras en skola där. Det tar dock tid innan skolan kan stå färdig och i väntan på det funderar politikerna på om ytan skulle kunna användas som en tillfällig infartsparkering.

– Även om det egentligen inte är en fråga för tekniska nämnden, så finns det ändå ett intresse för en ny infartsparkering och någon ställde frågan. Det är dock mer en fråga för SMUAB, säger Anders Jörgensson, Demokraterna i Jönköping och ordförande i tekniska nämnden.

”Vettig investering”

Han kommer att lyfta frågan i samband med att han träffar SMUAB på måndag eftermiddag och se hur de ser på saken.

– Södra Munksjön är i utvecklingsstadiet och först måste man bestämma vad man ska använda området till. Om området inte ska bebyggas de närmaste åren så kanske det är en vettig investering med en tillfällig infartsparkering där. En ny skola är planerad i området så frågan är när den står på plats, hur mycket pengar investeringen skulle gå på och om det är värt det, säger Anders Jörgensson.

Han tycker att infartsparkeringar är viktigt för att få folk att cykla och gå mer i centrum. Att busslinjer passerar i närheten ser hans om en stor fördel.

I dag finns infartsparkeringar vid Jordbron och vid Rosenlundsbadet. Men det finns ett behov av fler.

Foto Rebecca Staf