Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här gör Gustafsson första NHL-målet

David Gustafsson är fortsatt NHL-spelare och under natten mellan onsdag och torsdag svensk tid gjorde han sitt första mål Winnipeg Jets.

Under natten, svensk tid, spelade Winnipeg Jets borta mot San Jose Sharks i NHL. San Jose tog ledningen i den första perioden innan Jets kvitterade i den andra.

När klockan tickat upp och förbi 18 minuter i mittperioden tog David Gustafsson upp pucken genom mittzonen och in i offensiv del. Han knäppte iväg ett handledsskott som satt högt i nät. Ett mål som var talangens första i sin artonde NHL-match.

– Jag tror att man nästan kan se på mig efter målet att jag blev väldigt överraskad. Det var roligt, jag trodde första målet skulle vara att en puck studsade in eller något liknande, men det här var ett snyggt mål och jag är nöjd med det, säger Gustafsson, till Winnipegs hemsida.

– Jag är väldigt glad för hans skull och det är ett så stort ögonblick för alla att göra sitt första mål i NHL. Han hade ett stort leende resten av kvällen. Hans kedja har jobbat hårt, men inte skapat så mycket chanser och det här kanske var starten på det. Jag är verkligen glad för hans skull, säger Winnipeg Jets tränare Paul Maurice i en intervju som är publicerad på organisationens twitterkonto.

Matchen vanns av Winnipeg med tydliga 5-1 och laget ligger femma i den västra konferensen.