Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittat storspelet efter tunga starten

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han drogs med värmeeksem i upptakten av säsongen. Men sedan har det vänt för Jonas Gunnarsson. HV71-målvakten har storspelat i många matcher och finns med i toppen av SHL:s målvaktsliga. – Det är skönt att vara inne i matchandet på ett annat sätt, säger han inför hemmamötet med Färjestad.

HV71 förlorade med 2-3 efter förlängning i veckans första match, då Djurgården stod för motståndet på Hovet. Jönköpingslaget var mindre än två minuter från tre poäng, men fick till slut nöja sig med en enda.

– Vi gjorde mycket bra grejer i Stockholm men vi kunde inte knyta ihop säcken. På förhand var det en tuff bortamatch, men som det utspelade sig förlorade vi två poäng. Det var väldigt surt men det är ingen idé att älta det utan vi får ladda om, säger Jonas Gunnarsson, som återigen agerade stabilt mellan stolparna.

– Det var helt okej, men jag hade önskat att jag kunnat göra någon extra räddning. Men spel- och prestationsmässigt kändes det ändå bra.

Vunnit sex raka matcher

HV71:s matchande går vidare med hemmamöte med Färjestad. Värmlänningarna är inne i en bra trend och har vunnit sex raka matcher. I förra omgången, då Örebro stod för motståndet, vände laget underläge, 0-3, till seger med 4-3 efter förlängning.

– Vi ska göra som vi har gjort hemma tidigare och fokusera på det vi ska göra. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har sett Färjestad så mycket, men vi ska ha ett snack och kolla mer på hur de spelar, säger Gunnarsson.

Efter torsdagsträningen meddelade tränaren Stephan ”Lillis” Lundh att Jonas Gunnarsson kommer att stå i mål även mot Färjestad. I början av säsongen turades Gunnarsson och Felix Sandström om att vakta kassen, men nu har Gunnarsson fått chansen i sex raka matcher. Eksjösonen tycks helt klart ha blivit förstavalet mellan stolparna.

– I de tekniska detaljerna gör det inte mycket. Men det är skönt att vara inne i matchandet på ett annat sätt, säger Gunnarsson.

”Bra kampsituation”

Gunnarsson har tackat för förtroendet genom att storspela. 26-åringen har ingett trygghet, har 92,89 i räddningsprocent och återfinns på tredje plats i SHL:s målvaktsliga.

– Jag har jobbat tätt ihop med Felix och William (Rahm, målvaktstränaren). Jag har kunnat träna fullt ut en längre tid och har haft tålamod med det vi har jobbat på i vår målvaktsgrupp. Det fungerar jättebra med både Felix och William, som är fantastiska personer. Det är en bra kampsituation, vi pushar varandra och delar med oss, säger Jonas Gunnarsson, som led av värmeeksem tidigt under säsongen.

Men nu är de besvären ett minne blott.

– Jag var allergisk mot ett material i handsken, och genom att byta ut det känns det bra.

JnyttTV: Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh om läget ilaget och tankarna inför matchen mot Färjestad.