Svenska kyrkans stora barnprylmarknad, där samtliga pengar går till Svenska kyrkans sociala hjälparbete, gick av stapeln i lördags och Ulfsparregården fylldes snabbt av människor i alla åldrar.

Vi behövde fylla på med vinterkläder, så det här var perfekt. Det är himla tråkigt med klädaffärer – då är det här ett mycket bättre alternativ. Dessutom vet vi att pengarna går till något riktigt bra, menar Teresia Millberg.

Även Hjördis och Jocke Bergström besökte traditionsenligt marknaden:

Vi är alltid här och handlar till fyra av våra barn. Det är ett kanonbra utbud med allt ifrån långärmat till klänningar och byxor samt skönt med fasta bra paketpriser. Inte nog med det – alla vinner ju på det här när det handlar om välgörenhet.

Diakonen Ildiko Rudmyr berättar att eftersom allting skänks så går varje krona till Jönköpings invånare, i alla kategorier, som har det svårt.

Det är viktigt att inte glömma bort att hjälpa även de som bor här, i sin iver att förenkla vardagen för människor i andra länder, poängterar hon.

Barnprylhörnan har funnits i cirka fem år, men just den här dagen är historisk.

När jag startade igång initiativet hade jag bara två flyttlådor och det generade några hundralappar ungefär. Idag har vi passerat en halv miljon kronor sedan starten – det känns som en dröm. Det har varit fullt ös hela dagen. Sedan januari har vi kommit upp i 157 000 kronor i år, utan att räkna med dagens vinst, vilket är otroligt kul. Tänk hur många vi kan hjälpa! Vi är så tacksamma att vi ständigt får in massor av fina kläder som folk köper av oss, berättar Helena Björkbrant som även är Svenska kyrkans församlingsassistent.