Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sågar kommunens arenaplaner

 
Arenafrågan Jönköping
Visa alla artiklar

Rosenlunds Intresseförening motsätter sig planerna på att bygga en ny fotbollsarena på Elmiaområdet. Föreningen föreslår i stället att det byggs en ny multiarena och ett nytt badhus på samma område.

Jönköpings kommun utreder för tillfället två alternativa platser för en ny fotbollsarena i Jönköping. Det ena alternativet är en ombyggnation/nybyggnation av Stadsparksvallen, det andra är en ny arena på Elmiaområdet.

Arenadebatten har gått varm under en längre tid, och oavsett vilket alternativ som förs fram finns det förespråkare och motståndare.

Trafikmiljön försämras

I en skrivelse till Jönköpings kommun framför Rosenlunds Intresseförening nu synpunkter på eventuell byggnation av en arena på Elmia. Det är en ideell förening med säte på Rosenlund och som är till för boende inom området.

I yttrandet framförs bland annat synpunkter på att det kommer att bli ”en oacceptabel ökning av den belastning som i nuläget finns på ytor och gator inom området”, att det blir ”en avsevärd försämring av trafikmiljön”, att det blir ”en påtaglig ökad sanitär olägenhet för boende” och en ”oacceptabel värdeminskning på fastigheter inom stora delar av Rosenlund”.

”Helt orimliga kostnader”

Föreningen klagar vidare på att landskapet kommer att förändras och att det är olämpligt att bygga en arena i närheten av sandbankarna på grund av erosionsrisken och en ökad risk för ras och skred.

Dessutom ses kostnaderna jämfört med en utveckling av Stadsparksvallen som ”helt orimliga för kommunen”.

Föreningen vill att kommunen i närtid utreder möjligheterna att utbyggnad av en ny multiarena, ny simsporthall, nya isytor och ett kallbadhus på området. Platsen som föreslås är mellan Kinnarps Arena och Racketcentrum.

Det finns även ett förslag om att bygga ett kallbadhus vid Sannabadet.

– Jag har fått höra om det här förslaget men jag har inte hunnit sätta mig in i det än. Jag måste titta mer på det innan jag kommenterar det, säger Lynn Carlsson (S), ny ordförande i tekniska nämnden.