Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppståndelse då häst sprang lös

En häst, modell ardenner. sprang under eftermiddagen lös i centrala Bankeryd och väckte en hel del uppmärksamhet innan den kunde fångas in.

En stor ardennerhäst var under torsdagseftermiddagen på rymmen i Bankeryd och flera läsare rapporterade till Jnytt att den sågs på flera ställen på orten.

Många skolbarn på Nyarpsskolan berättar om hur den tog sig ett varv på skolgården innan den till slut blev infångad, berättar en läsare. Även en förskola hann stöta ihop med hästen när den besökte Spindelkparken innan skolbesöket.

- Det blev ju dagens happening skrattar Nyarpsskolans rektor Susanne Malmqvist. Men personalen var jätteduktig och kunde fånga in hästen med ett hopprep. Hästen var lugn och fin och spatserade omkring både på skolgården och på fotbollsplanen här intill.

Det är oklart var hästen rymt från, enligt flera uppgiftslämnare till Jnytt så var det troligen någon som var på genomresa som stannade och skulle rasta hästen då den rymde.

Har du bilder? Skicka till Jnytt