HC Dalen tog emot tabelljumbon Helsingborg i Skandiamäklarna Center på lördagen. Den första perioden blev mycket innehållsrik och målen rann in åt båda håll.

Helsingborg tog ledningen redan efter 30 sekunder. Dalen vände till 2-1, Helsingborg svarade och gick upp till 2-3 innan Dalen gjorde två mål på 21 sekunder och ledde med 4-3 efter första perioden.

– Vi släpper till för enkla lägen och sen är de bra och får utdelning med. På något sätt är de med i matchen efter första, det kunde nog ha varit 5-1 egentligen, säger Dalens tränare Per Gustafsson.

– Vi gjorde mål framåt, men det var defensiven som svajade, fortsätter han.

Blev spännande i slutet

I mittenrundan gjorde lagen varsitt mål. Hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning men Helsingborg svarade kort därefter och det var uddamålet som skiljde inför sista perioden.

Kalle Hult satte 6-4 efter drygt fyra minuter och Dalen kopplade nytt grepp. Men det blev spännande, skåningarna reducerade till 6-5 med mer än fem minuter kvar att spela.

– De tog ut målvakten under de sista tre minuterna och några lägen hade de väl. Men det kändes ändå rätt tryggt och vi hade också lägen att sätta pucken i tom kasse, säger Gustafsson vars lag är en poäng bakom Nybro på rätt sida strecket.

– Det är en viktig seger, nu är varje match viktig för oss i vår jakt. Nu går vi in och möter de andra lagen där och det kommer bli helt andra matcher, avslutar Per Gustafsson.