Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HC Dalen vann mot bottenlaget

HC Dalen har inte längre någon chans att nå Allettan. Men på onsdagskvällen blev det seger och laget hoppas såklart positionera sig så bra som möjligt inför fortsättningen.

HC Dalen kommer spela i den södra Hockeyettan även under vårsäsongen och nu handlar det om att positionera sig inför framtiden.

På onsdagskvällen tog laget emot nästjumbon Hanhals, som bara hade tagit 13 poäng på 20 matcher, hemma i Skandiamäklarna Center.

Dalen tog ledningen i den första perioden när Jonathan Tholander gjorde mål i powerplay. I upptakten på den andra perioden gjorde Kristian Röykås Marthinsen 2-0 till hemmalaget.

Skottmässigt var det jämnt under hela matchen och totalt hivade Hanhals iväg 35 skott på mål. David Elmgren räddade alla och höll nollan.

Matchen slutade 2-0 till HC Dalen som med två omgångar kvar ligger laget nia i tabellen, men har fortfarande chansen att klättra i tabellen.

Förutom segern kan alla Dalen-anhängare glädja sig över ytterligare en nyhet från onsdagen. Anton Johansson, som lämnade för spel i Belgien, är klar för en återkomst i laget. På sin Facebook-sida skriver klubben att Johansson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.