Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HC Dalen värvar: "En härlig lirare"

HC Dalen presenterade på första maj sitt senaste nyförvärv – den 23-årige forwarden Henrik Neubauer. – När hans namn dök upp så var vi inte sena med att höra av oss, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i Norrahammarsklubben.

Henrik Neubauer har Sunne IK som moderklubb och spelade för Färjestad BK under juniortiden. Han står även noterad för sex spelade matcher med SHL-klubben.

Närmast kommer han från Vienna Capitals där han representerat klubben i både EBEL och AlpsHL. Förra året stod han för 37 poäng på 43 spelade matcher (23+14).

– En riktigt vass högerskytt med bra poängutdelning och en härlig lirare, säger Per Gustafsson i ett pressmeddelande.

– När hans namn dök upp så var vi inte sena med att höra av oss. Det är en högerskytt med bra skott och fart under skridskorna som vill någonting med sin ishockey, så det känns kanon att det nu är klart. Vi har letat efter spetsspelare till offensiven och här får vi en ledande sådan vilket han inte minst visade senaste säsongen.

”Har lite koll på klubben”

Nyförvärvet befinner sig för tillfället hemma i Karlstad men ser fram emot en flytt ner till Jönköping och att få lära känna sina nya lagkamrater.

– Efter säsongen sökte jag mig hemåt och Dalen var en av klubbarna som jag helst ville spela för. I Österrike spelade jag tillsammans med Jesper Åkerman och vi kollade på en del av Dalens matcher via datorn så lite koll har jag på klubben. Om jag ska beskriva mig som spelare vill jag vara en ledande spelare och ta laget till vinster där två av mina styrkor är att jag är skridskostark och har ett bra skott, säger Henrik Neubauer.