Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hegestrands rapport – så mår de skadade

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har en hel rad spelare skadade, Jnytt tog efter tisdagens träningspass ett snack med Elin Hegestrand, en av två nya i det medicinska teamet, i J-Södra. Även Christoffer Holmgren är ny i klubben.

Jnytt tog en sittning med Elin Hegestrand för att få koll på hur det går med de spelare som går skadade.

Axel Lindahl

Mittfältaren hoppade av måndagens träning med känning i baksidan av låret. Han lindades och gav direkt beskedet att det inte var någon fara.

Lindahl missade tisdagens träning och det är oklart om han spelar i onsdagens match mot Reus.

– Han är lite trött i baksidan, vi har kört på gymmet med honom i dag och han tyckte att det redan kändes bättre.

Ahmad Gero

Gero missade tisdagens träning på grund av feber och huvudvärk, det är oklart om han spelar mot Reus.

– Vi har kört hårt och alla är kanske inte vana vid den belastningen. Att man står över en träning som han gjorde i dag kan vara positivt så han återhämtar sig ordentligt.

Anton Cajtoft

Cajtoft bröt knäskålen i sista matchen för säsongen i höstas, den andra kvalmatchen mot Trelleborg.

I dag kan Elin Hegestrand rapportera om framsteg för målvakten:

– Han har tränat utan sin ortos (knäskydd) i dag, det är inte meningen att han ska gå utan den hela tiden. Den är ett skydd och stöd för knät. Han är otroligt motiverad i sin rehab, han sköter allt till punkt och pricka. Han tränade i bassäng i går för första gången i går, han tyckte att det kändes jättebra.

Joakim Karlsson

Mittbacken har opererat sig och är fortfarande inne i en läkningsprocess av operationssåret. Det gör att han inte får svettas speciellt mycket, något som så klart hämmar träningen.

– Det finns en hel del att göra runt honom, han har sin rehab hemifrån som är viktigt att han sköter. Sen har vi lagt fokus på att jobba upp en rörlighet kring hans höft. I dag tyckte jag att det ser bättre ut, det är sådana grejer man måste jobba med hela tiden. Vi har med lite gummiband hemifrån annars finns det mycket bra grejer här, det är superfina faciliteter här.

Arni Vilhjalmsson

Den isländske anfallaren har opererat axeln efter att han hade stora bekymmer med den under egentligen hela 2017.

– Han är galet motiverad, han har en ambition att komma tillbaka så snart som möjligt. Honom får man bromsa. Han sitter och jämför sin rotation i sin axel med sina lagkamrater, vi får försöka anpassa sin träning efter hans position. Han är en maskin, och det är ju bra om man är hel.

Markus Tegebäck

Har varit fotskadad en längre tid.

– Han känner sig bra, det är i ytterlägen med snabba vändningar som han känner av foten. Han tycker att övningar känns bra, men han blir trött i foten. Han gör det han blir tilldelad och kör på.

Anton Andreasson

Slet av korsbandet i cupmatchen mot Utsikten, Andreasson följer sin plan som han ska och under måndagen kunde han börja jogga för första gången.

– Han ser jättebra ut, det går framåt. Han har stenkoll på vad han ska göra. Han kommer kanske köra lite cykel

Hegestrand trivs bra

Till sist då. Elin Hegestrand är ny i J-Södra. Hon jobbade förra säsongen i Husqvarna FF. Hon trivs bra i sin nya omgivning.

– Fantastiskt roligt. Jag älskar fotboll och har spelat fotboll halva mitt liv. Jag gillar miljön, svettiga omklädningsrum och allt sånt. Jag är ju uppväxt med det. Det är klart att man inte vet vad man får för bemötande som tjej som jobbar med herrfotboll. Men jag har blivit otroligt bra omhändertagen.

Har det varit så på andra ställen?

– Jag har mött det under åren i Husqvarna, från andra klubbar när man varit på bortamatcher. Man har fått sina gliringar för att man är tjej, sen tar jag absolut inte åt mig av sånt där. Det är viktigt att man visar att man är här och jobbar hårt och att man är här för dem och att man har kunskapen.