Med start på lördagen arrangeras SKCC 5 på Axamo Ring. 210 tävlande mellan sex och 40 år kommer till start i såväl nationella som internationella klasser. De tävlande kommer från Luleå i norr till Kristianstad i söder och det finns även deltagare från Danmark.

– Det här är en av Sveriges största tävlingar, och det är kul att få arrangera den. Vi har en fantastisk anläggning och en rolig bana. Det finns nog ingen annan bana som är så kuperad. Det finns många omkörningstillfällen, så den är kul att köra, säger, Stefan Andersson, ordförande i Jönköpings Karting Club, som konstaterar att intresset för tävlingen är stort.

– Vi har 20 anmälda i instegsklassen och där har vi märkt ett uppsving. Det beror nog dels på att vi har annonserat och dels på ett lyft för hela motorsportsgrejen de senaste åren. Innan var det bara fem-sex kadetter som kom till start.

”Kan hamna på pallen”

Bland de som representerar arrangörsklubben finns Andreas och Martin Rydell och Fredrik Andersson (KZ2), Enzo Hallman och Vilmer Svahn (J60), Neo Rocksjö och Felipe Ahlgren (OKJ) samt Patrik Johnsson och William Laurinen (Senior 125).

– Alla har chans att vara topp tio, och en del kan hamna på pallen, säger Stefan Andersson.

Fredrik Andersson ser fram emot att tävla på Axamo Ring.

– Jag siktar på en topp sex-placering. Det är väldigt jämnt i min klass och många förare tävlar på internationella tävlingar. De som är med SM är med här och kör också. Små skillnader kommer ge stor effekt.