Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändare klar för Stars: ”Kommer stärka oss som grupp”

Efter att ha lett Sanda Wolves till stora framgångar lämnade Marcus Larsson bygden för ett äventyr på andra sidan Atlanten. När det nu har blivit dags att vända hem igen står det klart att guarden förstärker Wetterbygden Stars.

Stars har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong. Det rör sig om hemvändaren Marcus Larsson, som har skrivit på ett 1+1 årskontrakt med Huskvarnaklubben.

Säsongen 2014/15 var Marcus Larsson med och ledde Sanda Wolves till stor framgång. Efter tre år på Sanda Basketgymnasium fick shooting guarden chansen att testa sitt basketkunnande i USA. Ett år spenderades på division I-skolan Virgina Military Institute innan det blev en övergång till West Virginia Wesleyan College, som är en division II-skola. På division II-nivå spenderade Marcus Larsson sina tre sista år på college, innan han i maj tog sin examen.

Nu väntar spel i Wetterbygden Stars.

– Jag hoppas kunna bidra med mitt skytte och min energi varav det sistnämnda alltid funnits naturligt där för mig. Att nu få tillhöra Wetterbygden Stars känns både som en nytändning likaväl som det känns tryggt att komma tillbaka till en miljö och människor som jag känner mig trygg med. Jag har haft bra samtal med Gabo Loaiza Perez och att få chansen att spela med min forne lagkamrat i form av Albin Häll-Eriksson var en chans som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, historiskt sett har vi alltid kunnat plocka det bästa ur varann, säger Marcus Larsson i ett pressmeddelande.

Huvudtränaren Gabo Loaiza Perez är nöjd med att kunna addera Marcus Larsson som en pusselbit till sitt lagbygge.

– Från första stund Dennis berättade om Marcus kvaliteter som basketspelare så blev jag intresserad och ville veta mer. Nu efter att ha gjort min egen research så inser jag att vi kommer få in en lagspelare, en karaktär och en arbetsmoral som kommer stärka oss som grupp. Det som också känns bra i sammanhanget, förutom Marcus kvaliteter som basketspelare, är att det känns som att en av våra egna återvänder för spel med oss. Detta faktum borde inspirera nuvarande generationer i vår egen ungdomsverksamhet – det går att ta sig hela vägen upp till högsta nationella nivå om man är beredd att göra jobbet, säger han.