Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändare klara för Assyriska

Assyriska IK fortsätter att rusta inför sin debutsäsong i division 1-fotbollen. På torsdagseftermiddagen presenterades två spelare som återvänder till bygden. Ett av nyförvärven kommer dock att få vänta på sin debut i nya klubben.

Simon Dimitrijevic och Benjamin Omerovic är det åttonde och nionde nyförvärvet som Assyriska presenterar under vintern.

Den vänsterfotade mittbacken Omerovic, med IFK Öxnehaga som moderklubb, representerade Tenhults IF under 2014 men efter det valde han att prova lyckan på annat håll. Han gjorde en säsong i division 1-klubben Nyköping men har de tre senaste säsongerna representerat Hönefoss i Adeccoligan som är näst högsta serien i Norge.

– Det har varit ett otroligt äventyr, tiden där var fantastisk. Det är helt annorlunda att spela i ett annat land, och jag har vuxit enormt mycket som person, säger han.

Nu väljer 24-åringen att flytta hem till Jönköping igen. Debuten i Assyriska får emellertid vänta ett tag eftersom han slet av korsbandet under en futsalmatch i december.

Vara assisterande tränare

– Vi hade tänkt signa Benjamin rätt tidigt, men så kom den här skadan. Han kommer i stället att hjälpa ”Tegan” (tränaren Andreas Tegström) som assisterande tränare under tiden, säger sportchefen Rubel Shamoun.

– Det ska bli riktigt kul. Jag känner Tegan sedan innan. Han är en gammal anfallare och jag är mittback, så jag tror att vi kan hjälpas åt bra och komplettera varandra. Jag tror att jag har mycket tips och råd att komma med. Jag vill gärna vara med på resan även om jag är skadad, dessutom har jag planer på att bli tränare i framtiden.

– Benjamin har enorma ledaregenskaper, och det här är en chans att vara med och hjälpa till runt omkring. Jag tror att han kan lära sig mycket av det, säger Tegström.

Exakt när Omerovic kan vara tillbaka i spel är osäkert i nuläget. Men vårsäsongen lär han få följa från sidan.

– Vi hoppas att han är tillbaka till hösten. Vi väntar på operationstid och när operationen är gjord blir det rehabilitering för honom, konstaterar Shamoun.

”Väldigt spännande projekt”

Simon Dimitrijevic är tillbaka i bygden efter ett år i Mjällby AIF, som tog klivet upp till superettan den senaste säsongen. För 22-åringen, med ett förflutet i både Husqvarna FF och Jönköpings Södra, var det en säsong med både med- och motgångar.

– Det var upp och ner. Jag var skadad på försäsongen och kom tillbaka lagom till första seriematchen. Sedan fick jag mer speltid under våren, men sedan rök tränaren och efter det fick jag inte spela lika mycket, säger han.

Nu gör mittfältaren en nystart i Assyriska.

– Det känns som ett väldigt spännande projekt. Sättet som klubben spelar fotboll på passar mig, och när de kontaktade mig var det väldigt intressant. Jag är riktigt taggad och tror att jag kan utvecklas här, säger han.

– Simon kan bidra med jättemycket. Han är en annan spelartyp än de vi har i laget. Han är en bra targetspelare, har bra spelsinne och bra skott. Dessutom kan han spela på många olika positioner, så han kommer passa in utmärkt, säger Tegström.

Det är även helt klart att Eddie Avdic, Michell Haidari och Tomas Hinas inte kommer spela i Assyriska under 2019 års säsong. Det betyder att truppen bara består av spelare födda på 1990-talet och senare.

– Det kommer hela tiden nya spelare som tar chansen. Man ska inte stirra sig blind vid ålder, utan vi vill ha spelare som vill någonstans. Det handlar om att få in rätt karaktärer och spelare som vill bli bättre och utvecklas, säger Andreas Tegström.

Assyriska tittar i nuläget i första hand efter en ytterback och en forward.

JnyttTV: Intervju med Simon Dimitrijevic.