Elite laser är namnet på den nyöppnade kliniken och bakom satsningen står alltså Ronak Sefo. Hon är certifierad laserterapeut och har tidigare arbetat på skönhetskliniker i både Göteborg och Jönköping.

I våras tog hon klivit till eget företag och investerade i en egen lasermaskin. Nu hyr hon ett rum på Glamour studio på Östra Storgatan där hon erbjuder sina kunder permanent hårborttagning med laserteknik. Målet är att varken hårstrån eller kunder ska behöva komma tillbaka.

– Jag har valt att använda mig av något som heter Alexandritlaser. Den fungerar väldigt bra mot känslig hud och den tar även bort de finaste fjunen på kroppen. En annan fördel är att den kan behandla större ytor på kroppen på mycket kortare tid än andra lasermaskiner. Den har ett inbyggt kylspray, vilket innebär att man slipper använda sig av kall gelé, säger Sefo.

”Vanligt bland män”

När det kommer till intresset för laserbehandlingar i Jönköping menar Sefo att skönhetsbehandlingar är något som många är villiga att kosta på sig.

– Folk är otroligt måna om sitt utseende och hårborttagning är inte lika tabubelagt längre. Laserbehandlingar har även blivit vanligt bland män.

– Med tanke på hur mycket pengar vi lägger på rakhyvlar och vax, och hur mycket det skadar ens hud är det här faktiskt inte så dyrt, säger hon.

Foto Alexandra Locking

Inga garantier

Enligt Sefo fungerar laserbehandlingen bäst på mörka hårstrån och ljus hy. Det brukar krävas mellan sex till tio behandlingar för att få ett bra resultat. En behandling kan ta allt från fem minuter till två timmar beroende på hur stort område man vill lasra.

– Det finns aldrig några garantier för att håret ska försvinna helt, men jag har fått bra resultat på mina behandlingar.

En av Sefos viktigaste ingredienser i verksamheten är trygghet.

– Man kan känna sig ganska utlämnad när man går och gör en laserbehandling. För mig är det därför jätteviktigt att man känner att man är i trygga händer när man kommer till mig, säger hon.

Rädda för smärta

Sefo inleder alltid sina behandlingar med en konsultation.

– Många är rädda och tror att man ska bränna sig med laser, men det är mer skonsamt mot huden än vad båda rakning och vaxning är om man utför det korrekt. För mig är det viktigt att sitta ner med kunden och gå igenom allt innan själva behandlingen utförs så att man känner sig bekväm.

Inom kort kommer Sefo att utöka sin verksamhet med fler behandlingar. När hon blickar in i framtiden är drömmen att en dag kunna skaffa sig en egen lokal i city med anställda som har kompetens inom fler typer av skönhetsbehandlingar.

–Det finns ju en marknad för det här och det kommer bara att växa mer och mer, säger hon.