Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sätter HV-starten vi är kända för"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV tog sin femte raka seger när laget hemmabesegrade Frölunda med 5-3. 7 000 åskådare i Kinnarps Arena fick se en mycket underhållande hockeymatch som hade det mesta. HV befäster nu sin plats bland de sex bästa lagen i serien. – Vi gör det otroligt bra i den första perioden, säger Mattias Tedenby till Jnytt.

Precis som väntat var det härlig atmosfär i en slutsåld Kinnarps Arena när det närmade sig nedsläpp.

Frölunda fick en kanonstart på matchen och tog ledningen efter drygt tre minuter när Samuel Fagemo smackade in 0-1 i powerplay. Perioden spelades i ett högt tempo inför en entusiastisk publik som levde sig in i varenda skridskoskär i en tillställning som höll högsta SHL-nivå.

HV kom onekligen in i det som på sportspråk brukar kallas "zonen" under periodens avslutningsminuter. Christoffer Törngren kvitterade efter 15:52, Mattias Tedenby gjorde 2-1 efter 16:36 och Robin Figren dundrade in 3-1 efter 17:17. I samband med Figrens mål tog gästerna timeout i en kokande hockeyarena där väggarna gungade och taket var bra nära att flyga av. HV hade ytterligare någon chans innan paus, men fick nöja sig med tvåmålsledning efter första perioden.

– Man får betalt för att driva på kassen, sen lägger Ljungh in den fantastiskt, jag försöker göra mig stor och han lägger den så jag kan skarva in den, säger Tedenby om sitt mål.

Vad händer i laget när ni gör de snabba målen?

– Vi får ju den skjutsen vi vill, vi vill sätta HV-starten som vi är kända för i Kinnarps. Det var tanken och det gjorde vi idag, starten är vi nöjda med.

I den andra duggade utvisningarna tätt i takt med att känslorna svallade över. Det blev lite stökigt efter flera avblåsningar.

Frölunda skulle både reducera och kvittera i mittperioden.

Först studsade en puck fram till Anders Grönlund som skickade in sitt första mål för säsongen. Efter 10:44 var det dags för nästa backmål för Frölunda, Brandon Gormley pangade in pucken i powerplay till 3-3.

– Vi gör det otroligt bra i den första perioden, i den andra hamnar vi på hälarna och det är ett bra lag vi möter. Man får räkna med att det blir så ibland, men vi har bra tålamod i sista perioden, säger Tedenby.

Efter kvitteringen tog de heta känslorna över och de riktigt heta målchanserna uteblev. Men det var en underhållande match som var helt öppen inför den tredje perioden.

Styrde in ledningsmålet

Den perioden fortsatte i samma tema, intensivt och högt tempo. Efter ett tamt powerplay gjorde HV71 mål och tog ledningen. Markus Lauridsen sköt och Anton Bengtsson höll sig framme, HV-centern fick klubban på pucken och styrde in 4-3.

Frölunda fick till en skarp forcering och skapade flera bra chanser. Men då klev Jonas Gunnarsson fram och räddade HV71, som avgjorde definitivt när Andreas Thuresson satte 5-3 i öppet mål. HV har nu vunnit fem raka matcher.

– VI jobbar rätt och har tålamod i vårt försvarsspel. Vi vet att vi kommer få chanser framåt och försöker inte tvinga fram något. Vi gör det lite i andra, men på det stora hela försöker vi inte tvinga fram det. Vi har skicklighet och det kommer komma, avslutar Tedenby.

Jnytt-TV: Presskonferensen i det ena klippet och Robin Figren om matchen i det andra.