Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här är serieförslaget inför 2020

Seriesammansättningarna till säsongen 2020 är nu fastställda. För Jönköpingslagen väntar en del nya bekantskaper, bland annat stundar ett hett lokalderby.

Svenska Fotbollsförbundets seriesammansättningar till säsongen 2020 är nu fastställda. För klubbarna i Jönköpingsområdet väntar ett gäng nya motståndare under kommande säsong – och ett hett lokalderby.

Assyriska Turabdin IK har möten med fyra nya lag att se fram emot. FC Linköping City flyttas från Ettan Norra. Qviding FIF och FK Karlskrona är nykomlingar från division 2. Även Motala AIF FK blir en ny bekantskap, efter att laget tilldelats en vakant plats i ettan efter att Karlstadslagen (Carlstad United och Karlstad BK) slagits ihop.

Fotbollspubliken i Jönköping har ett hett lokalderby i division 2 att sätta tänderna i under 2020. Nykomlingen IK Tord och Husqvarna FF kommer att drabba samman nästa säsongen.

Utöver Tord är även Kristianstad FC, nedflyttade från ettan, och IFK Karlshamn, uppflyttade från trean, nya lag i serien.

För Råslätts SK:s del väntar en omstart i division 3, vilket betyder en hel del nya bekantskaper. Riksväg 40 kommer vara välbesökt av RSK nästa säsong, då den mellersta division 3-serien består av hela åtta Göteborgslag, två från Boråstrakten och ett från Ulricehamn. Och så Råslätt, då.

Likt förra säsongen hamnar Husqvarna FF och Mariebo IK i samma division. Tidigare har Jnytt rapporterat om att det pågår samtal mellan klubbarna angående ett potentiellt samarbete, där seniorverksamheterna på respektive damsida kan komma att slås ihop. Det återstår att se ifall vi får ett eller två lokala lag i den mellersta division 1-serien nästa säsong.

Sex nya lag jämfört med ifjol har föreslagits i serien, där länsrivalen IFK Värnamo sticker ut som nykomling från tvåan.