På onsdagskvällen rapporterar Falköpings Tidning att Rickard Söderberg är klar för IFK Falköping. Tränaren var ny i Mariebo inför den pågående säsongen, men har nu alltså valt att fortsätta tränarkarriären på annat håll.

I intervjun med Falköpings Tidning säger Söderberg att det har varit ett känsligt läge att gå ut med informationen i sin före detta förening, men att det nu är klart. På frågan varför det har varit känsligt öppnar han för ett eventuellt samarbete mellan lokalrivalerna Mariebo IK och Husqvarna FF.

– Jag har ju varit i Mariebo dam i division 1. På damsidan i Jönköping har Husqvarna och Mariebo funderingar om ett samarbete. Då har det varit ganska mycket som har varit oklart, hur det kommer att se ut, trupp och tränare. För mycket oklarheter för min del. Jag kan inte gå och vänta och vänta och se vad som händer. Under tiden har Falköping hört av sig till mig och så blev det så här. Jag kände ju till IFK Falköping väldigt väl sedan tidigare, jag vet ju vad det är för klubb. Det vägde över för att ta det här steget och hoppa på IFK, säger Rickard Söderberg till Falköpings Tidning.