Svenska fotbollförbundets initiativ Alla är olika-olika är bra betalar ut totalt 948 000 kronor till fotbollsklubbar som via projekt vill satsa på jämställdhet och integration. Projektet är ett samarbete med Svenska Spel.

Bland klubbarna som får ta del av pengarna är Husqvarna FF. På lördag tilldelas de en check på 80 000 kronor i samband med träningslandskampen Sverige-Tyskland. Pengarna öronmärks för arbetet med jämställdhet och integration, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– För oss på Svenska Fotbollförbundet är det en självklarhet att vi ska arbeta med jämställdhet och mångfald. För ju fler som blir en del av vår fotbollsfamilj, desto bättre mår både våra ungdomsverksamheter och landslag. Initiativet Alla är olika-olika är bra är ett sätt för oss och Svenska Spel att möjliggöra för klubbar runt om i Sverige att satsa extra på dessa viktiga frågor, säger Håkan Sjöstrand, Generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet, i en kommentar.

Jobbat med projekt under flera år

HFF blir beviljad pengar för deras fotbollsverksamhet och projekt Smeden. Klubben har under flera år jobbat med integration och jämställdhet.

– Ett exempel på vad föreningen gjort är att arrangera en heldagscup med 35 lag bestående av spelare med olika typer av funktionsvariationer. Ungdomar från våra ordinarie träningsgrupper hjälpte till, vilket gjorde att de fick en konkret bild av att alla kan ha roligt och utöva fotboll oavsett personliga förutsättningar. Pengarna från Svenska Spel och Alla är Olika-Olika är Bra är värdefulla eftersom de innebär att vi kan utveckla föreningen ytterligare och satsa mer på olika aktiviteter i syfte att främja utvecklingen av så många som möjligt, säger den styrelseledamot i HFF som ska ta emot checken på lördag.

– Det är roligt att föreningen uppmärksammas, absolut. Jag hoppas att det för hela bredden och inte någon speciell del. Vi har jobbat under flera år med att det ska vara öppet för alla. För funktionshindrade, för flick- och damverksamheten och även pojk och herr, säger han till Jnytt.

Förutom HFF ska även Unite People Football Club från Varberg och Eskilstuna United DFF ta emot pengar på lördag.