Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HFF:s sura slut: ”Fattar ingenting”

Husqvarna FF såg ut att ha vänt ett 1–2-underläge till en 3–2-seger. Men i matchens slutskede tappade blåränderna segern hemma mot Kristianstad i den viktiga matchen i söderettans bottenskikt.

Tarek Alnator var på väg att bli matchvinnare. Men när HFF-spelaren vandrade av Vapenvallens gräs prisad som matchens spelare var han trots allt besviken.

– Jag hade varit skitglad. Men det blev som det blev, säger Alnator.

Kanske var det inte särskilt konstigt. Alnator hade med sina två mål i slutskedet av Husqvarnas hemmamatch mot Kristianstad sett till att hemmalaget gått upp till en 3–2-ledning. Men precis i slutskedet nickade gästerna in 3–3 och segern rann blåränderna ur händerna.

– Jag fattar ingenting. Det känns så jäkla surt att vi tappar poäng. Vi borde ha vunnit enkelt. Vi mötte inget wow-lag, liksom. Vi var mycket bättre än dem och hade övertag från start, säger Alnator.

Snabbt ledningsmål

Husqvarna började visserligen matchen på absolut sämsta sätt. Redan i den tredje minuten lyckades Kristianstad – även det ett lag i stort behov av poäng för att lämna bottenskiktet av tabellen – springa sig igenom HFF-försvaret och rulla in 1–0 bakom Fredrik Claesson.

Hemmalaget repade sig spelmässigt mod och tog stundtals över matchbilden på Vapenvallens gräs. Men skåningarnas kompakta försvar gjorde att blåränderna hade svårt att komma till mer än någon enstaka het målchans.

Fast när Shkelqim Krasniqi blev neddragen en bit utanför straffområdet efter dryga halvtimmen fick HFF ett gyllene läge att komma tillbaka in i matchen. Krasniqi klev själv fram och slog bollen i mål efter att en studs precis framför mål ställt till det för Robertino Kljajic i gästernas mål.

Men bara sex minuter senare smällde det till bakom en utrusande Claesson då HFF åkt på en snabb kontring, vilket gjorde att Noah Christoffersson kunde rulla in 2–1 för gästerna.

– Vi är så snälla i de lägena att jag saknar ord, säger Husqvarnas tränare Benjamin Westman.

Alnator vände matchen

HFF gjorde ett par snabba byten i den andra halvleken när Johan Karlefjärd och Dijan Vukojevic kom in. Bytena gav effekt och HFF var det spelförande laget under i stort sett hela den andra halvleken. I matchminuterna 84 och 85 kom också utdelningen när Alnator först gjorde mål på ett skott utifrån och minuten senare nätade fri med målvakten.

Några minuter senare drabbades Kristianstad – som redan fått sin tränare uppvisad på läktaren – av en utvisning och en tung hemmaseger såg i det närmaste ut att vara säkrad.

Men den här regniga söndagseftermiddagen blev till slut ganska dyster även för hemmalaget. I den andra tilläggsminuten nådde Armin Aganovic högst på en frispark inne i HFF:s straffområde och nickade in slutresultatet 3–3.

– I den 92:a minuten, precis innan deras 3–3-mål, har vi minuter som vi kan hålla i bollen men i stället utmanar vi och slår ett inlägg, vilket gör att vi får backchecka. Sedan är det en fast situation där det egentligen inte spelar någon roll hur många man är på banan. Där är vi också väldigt snälla i markeringen, säger Westman.

Tränaren visades upp läktaren

Kristianstad drabbades av ytterligare en utvisning i matchens absoluta slutskede.

Efter den sena kvitteringen tryckte hemmalaget på för ett segermål utan att lyckas näta även om laget ville ha med sig en eller två straffar.

– Deras spelare fläker sig med handen och så var det några uppenbara knuffar i ryggen, säger Westman.

Kvar i botten

Den tappade segern innebär att HFF ligger kvar på sista plats i söderettan när åtta omgångar återstår. Hade laget vunnit matchen hade blåränderna dessutom tagit sig förbi Kristianstad som nu fortsatt har ett försprång på två poäng.

– Jag tycker grabbarna visar bra moral som kommer ikapp. Det är mixade känslor. Jätteglada ena stunden och nattsvart minuten senare, säger Westman.