Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HFF tappade tvåmålsledning - igen

Förra omgången ledde Husqvarna FF med 3-1 mot Nässjö, matchen slutade 3-3 efter två sena mål. Idag var det dags igen, trots 0-2-ledning fick HFF se segern glida dem ur händerna. – Det kändes som att vi hade det under kontroll, säger tränaren Daniel Culha.

Efter det tunga poängtappet senast såg det ut som att Husqvarna FF skulle ta tre poäng i bortamatchen mot Nosaby IF på söndagseftermiddagen.

Nyförvärvet Petrus Kocadag gjorde 0-1 efter 18 minuter och Juan Carabajal gjorde 0-2 tio minuter in på den andra halvleken.

– Vi gör 2-0 och har det under kontroll. Vi har frilägen att avgöra, men sätter dem inte. Samtidigt släpper vi inte heller till så mycket bakåt. Det kändes som att vi skulle ta hem det, säger Daniel Culha, till Jnytt.

Men det skulle inte bli någon seger. Philip Persson gjorde 1-2 i minut 73. När klockan tickat upp över 93 spelade minuter och bara sekunder återstod hade HFF bollen under kontroll. Men en felpassning senare var det 2-2. Andréas Grahm gjorde målet.

– Domaren la till fyra minuter och vi bryter bollen och har den under kontroll. Men när vi passar hem spelar vi den rakt till deras forward som gör mål, direkt efter det blåser domaren av, suckar Culha.

– Det är lite speciellt för vi hamnar ofta i ledning och vann ofta med uddamålet i våras. Vi har varit i det läget ofta och vi har oftast lyckats hålla undan. Nu har vi hamnat här då vi går bort oss i slutet, säger Culha angående de två liknande matcherna med bara en veckas mellanrum.

Kocadag tvingades byta

Ytterligare smolk i HFF-bägaren var att Petrus Kocadag tvingades kliva av skadad. Nyförvärvet har gjort mål i tre raka matcher.

Däremot ser Philip Bernholtz ut att gå mot en comeback. Tarek Alnator spelade i veckans cupmatch och snart kan det vara dags för den andra spelaren som kommer från en tung skadeperiod.

– Vi tar det lite försiktigare med Benrholtz eftersom han har skadat samma knä en gång tidigare. Men han har tränat med oss i 2-3 veckor nu, säger Culha vars trupp är betydligt bredare nu än under våren. Något som kan göra skillnad i höstracet, HFF ligger kvar på andraplatsen, en poäng före IFK Berga.

– Det gör skillnad att vi är några spelare fler. I våras gjorde vi matcher med bara en eller två avbytare ibland. Vi är i ett annat läge nu i höst. Det gör även att vi kanske tar ett steg bakåt och sen två steg framåt. Sättet vi vill implementera är lite speciellt och det är spelare som ska in i nya roller och komma in i det taktiska, avslutar HFF-tränaren.