Storseger med 5-0 mot Skövde i den viktiga bottenmatchen i den senaste omgången. På söndagen väntade en ny match mot ett annat lag i botten, Åtvidaberg.

HFF skapade ett antal chanser i den första halvleken utan att få utdelning, och istället var det gästande Åtvidaberg som skulle ta ledningen. Precis innan paus, i minut 47, skickade Dardan Mustafa in 0-1 på en frispark. Trots det var det ingen oro i HFF i paus, säger Dijan Vukojevic.

- Nej, det tycker jag inte. 1-0 kan man hämta upp och vi hade en hel halvlek på oss, det var ingen fara, menar Vukojevic som skulle bytas in och få en huvudroll i den andra halvleken.

Banda kvitterade

Husqvarna vände matchen i den andra halvleken, och det med besked. Arian Banda stångade in 1-1 efter en knapp timma.

Anton Delwér gjorde 2-1 efter hörna, bara tre minuter efter kvitteringen. Då klev Dijan Vukojevic in i rampljuset. Med en kvart kvar fick han bollen och med en väl avvägd framspelning hittade han till Ryan Binns som lyfte in 3-1.

- Han (Binns) sa efter Antons mål att han hade stor yta och att jag skulle söka honom så fort jag fick bollen. Det var öppet, och jag fick till bollen, säger Vukojevic om framspelningen.

Under avslutningskvarten spelade nyförvärvet från Assyriska med ett stort självförtroende.

- Det kändes bra, jag försökte skapa chanser varje gång, men jag förstår att vi måste hålla i bollen och jag gjorde det med. Sen fick jag lite pingislunga och håll och allt, men det kändes bra idag.

"Kände att jag var snabbare än backen"

När klockan närmade sig 90 minuter skulle han göra 4-1. Vukojevic snappade upp ett misslyckat uppspel, utmanade sin försvarare och gick på skott. Bollen satt otagbart bakom John Håkansson i Åtvidabergs mål.

- Jag kände att jag var snabbare än backen och försökte dra ut steget och sen klippa till, och den gick in, säger Vukojevic som minuterna senare hade ett skott i stolpen.

- Det var nära ett drömmål. Jag kände att jag hade flytet efter målet och då skjuter man på allt. Det var marginaler emot och det var synd.

Dijan Vukojevic gjorde ett och spelade fram till ett under den andra halvleken.

Foto Erik Boström

Åtvidaberg reducerade till 4-2 i slutet, men hemmalagets seger var aldrig hotad. HFF har nu två raka trepoängare och har en poäng upp till säker mark i tabellen.

- Det var väldigt viktigt. Vi har tre segrar i rad nu om vi räknar in cupmatchen mot Assyriska också. Det är viktigt att vi får in en bra känsla i laget, jag tycker vi har tappat många poäng när vi förtjänat dem. Nu känns det som marginalerna är med oss och då kan vi vinna fler matcher, avslutar Dijan Vukojevic.

Jnytt-TV: Arian Banda om matchen och sitt mål.