I april förra året köpte Infobric, ledande leverantör av IT-system för ökad säkerhet och effektivitet i byggbranschen, den norska systemspecialisten Tempus.

Nu är nästa företagsförvärv klart.

Det handlar om TelliQ AB, som är ett av Sveriges största telematikföretag med närmare 70 anställda och omkring 100 miljoner kronor i omsättning

– Genom att addera TelliQs produktportfölj, starka kundrelationer och långa erfarenhet av teknikutveckling till den starka position som Infobric byggt upp under 15 år, har vi en fantastisk plattform för att tillsammans kunna skala upp och nå ut brett med digitaliseringens möjligheter till bygg-, transport och andra fordonsintensiva branscher, säger Dan Friberg, vd för Infobric-koncernen, i ett pressmeddelande.

Ledande bolag

TelliQ AB är ett av marknadens ledande bolag inom digitala fordonssystem med över 80 000 uppkopplade enheter. Bolaget utvecklar och levererar tjänster till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten.

– Det känns jättespännande att kliva in i Infobric-koncernen, där de likt oss har digitala lösningar som förenklar vardagen för företag. Med Infobrics stora kundbas inom byggsektorn ger det oss möjlighet att tillsammans skapa ytterligare tillväxt med unika lösningar mot marknaden, säger Joakim Lindquist, vd för TelliQ AB, i pressmeddelandet.

Infobric förvärvar 100 procent av aktierna i TelliQ AB och gör därmed det hittills största förvärvet i bolagets historia.