Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit vill vi helst resa under julen

På julafton vill Jönköpingsborna helst njuta av ledighet på Gran Canaria. Men även mer långväga destinationer som Bangkok, Miami och Sri Lanka lockar många julfirande Jönköpingsbor bort från traditionerna på hemmaplan. Det visar färsk statistik från Ticket.

– Julen är en mycket populär resehelg bland svenskarna. Många åker utomlands för att få sol och värme och för att få kvalitetstid med familjen, men allt fler reser också för att slippa stressen och julstöket, säger Magnus Christersson, säljchef hos Ticket i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Många Jönköpingsbor gör verklighet av drömmen att fira jul och nyår med sand mellan tårna. Gran Canaria är en klassiker bland svenska julfirare och toppar även resmålslistan för julen 2018.

Förutom Spanien är Thailand Jönköpingsbornas mest älskade semesterland under julen. Bangkok och Phuket hamnar båda på årets topplista.

Populärt med storstäder

Julfirande i en storstad lockar också många Jönköpingsbor. Många väljer att fira jul i antingen Amsterdam, London, Paris eller Miami istället för att se Kalle Anka i Sverige. Just Miami beskrivs som årets reseraket.

- Julafton utomlands är skönt avslappnande – helt utan måsten och traditioner att följa. Att dessutom få lite sol och värme i december är ljuvligt, säger Christersson.