Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för grovt vapenbrott

En man och kvinna i 30-årsåldern har gripits och anhållits misstänkta för grovt vapenbrott genom innehav av pistol eller revolver.

När en polispatrull strax efter klockan 3 under natten mot fredagen träffade på en man i 30-årsåldern uppstod misstankar om vapenbrott.

Polisen fattade beslut om att göra en husrannsakan i mannens bostad i centrala Jönköping, och där hittades ett föremål som misstänks lyda under vapenlagen.

– Vi gjorde bedömningen att det var ett skarpt vapen. Men jag vet inte exakt var det var för typ av vapen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst, på fredag morgon.

Mannen greps, och samma sak gäller en kvinna som befann sig i lägenheten. De togs in till förhör på polisstationen, och på fredagsmorgonen anhölls både mannen och kvinnan på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott genom innehav av pistol eller revolver.

"Lagstiftningen har skärpts"

– Kvinnan greps för att hon var i lägenheten där vapnet fanns. Vi får se vad utredningen ger, om båda kommer att misstänkas, säger Agnevik.

Varför rubriceras det som grovt vapenbrott?

– Det beror på att lagstiftningen har skärpts och att det som tidigare var normalgraden nu är grovt brott. Det behöver inte betyda att det var ett automatvapen eller kulspruta som hittades.

Både mannen och kvinnan är i 30-årsåldern.

– Hon är tidigare dömd för brott, men det är inte någon omfattande brottslighet. Han är däremot inte tidigare dömd, säger Thomas Agnevik.