Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H&M permitterar tusentals – har två butiker i Jönköping

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

H&M kommer permittera tusentals medarbetare. Enligt Dagens Industri, Di, kommer klädjätten att permittera i stort sett hälften av alla anställda på de centrala funktion. De flesta av dessa finns i Sverige.

- En dialog med medarbetare om tillfälligt förkortad arbetstid som berör tiotusentals medarbetare globalt har inletts på flera marknader, bekräftar kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel till tidningen.

I Jönköping finns två butiker, en på Asecs och en i Jönköpings city. Hur dessa butiker kommer att beröras är ännu inte känt.

- Vi ser över samtliga delar av vår verksamhet, även personal och bemanning. Dialog med medarbetare om tillfälligt förkortad arbetstid, säger Kristina Stenvinkel.

Det var under torsdagsmorgonen som personal runt om i Sverige fick information om pemritteringsåtgärderna. Anledningen är att företaget blivit hårt ansatt av coronavirusets effekter. H&M är därmed ett av de första stora börsnoterade bolagen som offentligt kommer att redovisa hur mycket krisen hittills har kostat bolaget.

H&M har redan stängt sina butiker i ett stort antal länder. Bakgrunden till dagens permitteringar är att en mängd butiker står tomma samtidigt som bolaget inte lyckats förhandla ner sina hyror.

Bolaget kommer att informera alla de berörda funktionerna inför fredagens kvartalsrapport.

Texten uppdateras