Annons

Annons

Annons

Höjdare i Hall Medias nya ledning hoppar av uppdrag i Norge

Are Stokstad, koncernchef för Amedia i Norge som är en av Hall Medias blivande ägare, har meddelat att han kommer att lämna sin nuvarande roll.

Are Stokstad, nuvarande koncernchef för Amedia.

I förra veckan stod det klart att Amedia och Mittmedia ska ta över tidningskoncernen Hall Media, förutsatt att Konkurrensverket godkänner affären.

Annons

Annons

På plats i Jönköping för att skaka hand med den nuvarande ägaren, Lovisa Hamrin, var Are Stokstad som alltså är koncernchef på norska Amedia. I samband med det mötet träffade han även Hall Medias personal och informerade om att han i samband med köpet kommer att ta plats som ny styrelseledamot i Hall Media.

En vecka senare, tisdagen den 3 mars, kommer beskedet att Are Stokstad ska sluta som koncernchef för Amedia. Till Dagens Naeringsliv motiverar han beslutet:

– Jag blir 66 i år. Jag saknar inte lust, men det var rätt tid att fatta det här beslutet nu. En av de viktigaste uppgifterna framöver är att skapa förutsättningar för att den som styrelsen väljer ska få en god start när den tiden kommer.

När Are Stokstad nås via telefon en stund senare upprepar han skälet och säger att han just har meddelat styrelseordföranden i Amedia sitt beslut.

– Rekryteringen av en ny koncernchef är en process som kan ta lång tid och den har inte påbörjats än. Hur lång tid det handlar om kan styrelseordföranden bättre svara på.

Kommer du fortfarande att ta rollen som styrelseledamot i Hall Media?

– Ja, det här ändrar ingenting i nuläget, säger Are Stokstad.

Annons

– Jag kommer inte heller att sluta i Amedia. Jag kommer att ha en tung hand i den svenska delen av verksamheten framöver.

Fotnot: Amedia förvärvar 49 procent av aktierna i Hall Media och Mittmedia, som till 20 procent ägs av Amedia och till 80 procent av Bonnier News, förvärvar 51 procent av aktierna i Hall Media.

Annons

Annons

Till toppen av sidan