För några månader sedan stod det klart att Dan Sylvebo, som efterträdde Anna Gillek som regionchef på Svenskt Näringsliv i Jönköpings län, blir regionråd i opposition för Moderaterna.

Nu står det klart att Sylvebo ersätts av just Anna Gillek, som vänder hemåt och återtar rollen som regionchef.

– Jag är tacksam över förtroendet jag haft att driva regionkontoret i Göteborg och stolt över att vi lyft företagens frågor både regionalt och nationellt. Jag är glad över alla nya kontakter med företagare, politiker och tjänstemän som bidragit till det arbetet. Nu kände jag dock att det var dags att vända hemåt och det passade bra eftersom det fanns en öppning för rollen som regionchef i Jönköpings län, säger hon i ett pressmeddelande.

"Har hänt mycket"

Sedan början av 2017 har Anna Gillek varit regionchef för Svenskt Näringslivs verksamhet i Västra Götaland – rollen hon axlade efter sex år på regionkontoret i Jönköping.

– Det har hänt mycket i Jönköpings län under åren jag varit borta, men jag ser fram emot att fortsätta arbeta med företagarfrågor och belysa vikten av ett bra företagsklimat. Det genom att bygga starka, både nya och gamla, relationer i regionen. I min nygamla roll tar jag med mig tidigare erfarenheter och kunskaper, men också nya ögon på Jönköpings län med mål att förbättra för länets företagsamma människor, säger hon.