Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny chef för musiken på Spira

Marit Strandlund har utsetts till ny musikchef på Smålands Musik och Teater.

Marit Strandlund är sedan 2013 chefdirigent och musikalisk ledare för Folkoperan och av regeringen utsedd till medlem i Musikverkets konstnärliga råd. Nu har hon rekryterats till Smålands Musik och Teater som ny musikchef.

Till en början kommer hon att dela sin tid mellan Folkoperan i Stockholm och Kulturhuset Spira. Först i vår börjar hon jobba heltid på Spira, och då går flyttlasset till Jönköping.

– Jag tycker det är jätteviktigt att man bor där man verkar. Ska man skapa en kulturupplevelse som är relevant och angelägen för publiken måste man ha en genuin känsla för platsen, säger hon i ett pressmeddelande.

”Gedigen rekryteringsprocess”

Ulrika Josefsson, tillförordnad verksamhetschef på Smålands Musik och Teater, är mycket nöjd med rekryteringen.

– När vi under sommaren avslutade en gedigen rekryteringsprocess och kunde konstatera att Marit Strindlund blir konstnärlig chef hos oss var det stor glädje. Kompetensen och erfarenheten hon besitter kuggar i bra där vi befinner oss i dag. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med henne, säger hon i pressmeddelandet.

Marit Strindlund efterträder Gabriella Bergman som slutade på Smålands Musik och Teater i våras. Hon tillträder tjänsten 19 oktober, men först i april börjar hon jobba heltid på Spira.