Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon lär barnen fiska i Munksjön

Hanna Eriksson från Sportfiskarna är under ett antal tisdagar på plats vid Slottsbron för streetfiske, som är ett sätt att locka barn att titta förbi och fiska efter skolan.

I samma sekund som Jnytt stannar till vid Munksjön drar nioåriga Emil Carlstedt upp en mört som han glatt visar upp innan de lägger tillbaka fisken i vattnet. Varje tisdag mellan 18 september och 23 oktober har Hanna Eriksson varit på plats för att visa fiske för barn och unga.

- Vi ses mellan 15-17, men jag är på plats redan från 14. Jag vill att detta ska vara en samlingspunkt dit man kan komma efter skolan för att fiska lite och sen åka hem till middag eller vad man nu har för kvällsaktiviteter, säger Eriksson till Jnytt.

- Streetfiske är en satsning vi på sportfiskarna gör för att det finns så mycket blåytor i städerna som måste utnyttjas. Det finns mycket möjligheter för aktiviteter och fiske är hur kul som helst, det är spänning och man måste också lära sig att ha tålamod.

"Kastspö är roligast"

Under intervjuns gång är det dags igen, Emil Carlstedt drar upp ytterligare en fisk, en Brax denna gång. Han berättar att han brukar fiska på lite olika ställen.

- Kastspö är roligast för då har man något att göra hela tiden. Det blir Abborre och Mört mest, men ibland Gädda också, berättar den unga fiskaren.

Hanna Eriksson uppger att det är varierande uppslutning till fisketräffarna vid Slottsbron. Det har varit 17 barn och unga vid ett tillfälle, men det har även varit tisdagar då bara ett fåtal fiskare varit med.

- Det roligaste är när de får fisk. Lyckan när de får fisken och spänningen när de ska veva in och dra upp den. Det är jättekul att se och ibland fiskar barnen för första gången och får sin första fisk. Då är det verkligen wow och jättekul.