Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstväder på ingång: ”Det blir kallare”

Samtidigt som vi går in i oktober månad verkar vädret bli mer höstigt. I veckan väntas temperaturerna sjunka och enligt SMHI finns det risk för markfrost.

Veckan inleds med en mild måndag, om än ganska molnig. Sedan, lagom till att oktober börjar, väntas temperaturen sjunka.

– I morgon, tisdag, ser det ut att kunna bli en del sol och temperaturmässigt ligger det på runt tio grader. Det blir lite blåsigt med västlig vind, säger SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg.

– Sen på onsdag är det moln och skurar som väntas, med temperaturen fortsatt runt tio grader.

På torsdag väntas det bli fortsatt molnigt och senare i veckan är utvecklingen ännu osäker.

– Fredag ser i nuläget ut att vara sol varvat med moln.

Den nuvarande prognosen visar att det närmare helgen kan bli blyga sju grader mitt på dagen.

– Det blir lite kallare än de senaste dagarna. Om det blir klart väder nattetid, utan moln, kan det bli rätt kyligt på nätterna.

Finns det risk för frostnätter?

– Lokalt kan temperaturen nattetid sjunka till två-tre grader och ofta blir det kallare än så ner mot marken. Främst natten mot onsdag, om det blir klart finns det då risk för markfrost, så växter kan vara bra att hålla koll på, säger Sofia Söderberg.