Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humorduon till Jönköping

Föreställningen Världens Historia med Özz Nûjen och Måns Möller har blivit skrattsuccé och höstens föreställningar säljer i rasande takt. Nu står det också klart att föreställningen går in i en unik fjärde säsong till våren, och ett av stoppen är i Jönköping.

Till våren går skrattsuccén Världens Historia in i en unik fjärde säsong. Föreställningen tar upp allvarliga teman som klimathot och människans historia och föreställningen har hyllats av recensenter och publik, och har sålt över 65 000 biljetter.

- Responsen på Världens Historia har varit överväldigande och jag tror aldrig jag upplevt att en föreställning har legat så i tiden som denna. Mänskligheten är på väg mot sin egen undergång på en klimatkompenserad el-scooter i tron om att man gjort tillräckligt, säger Måns Möller i ett pressmeddelande.

- Vi har helt enkelt skruvat upp allt ett snäpp för att få folk att vakna till.

Får man skämta om allt?

- Populister, klimatförnekare och politiker vill inte lära sig av historiens alla misstag men klimathotet är på riktigt och alldeles för viktigt för att inte skoja om. Därför tänkte vi att då får vi göra en standupshow, Världens Historia, där vi med fakta och skratt får folk att både garva och förstå allvaret. Och då krävs det minst två humorister! säger Özz Nûjen.

Föreställningen kommer till Jönköpings Konserthus den 13 mars nästa år.