- Charissa är stabil tack vare att mängden gift inte var för stor. Hon ska få sin sista dos motgift under helgen. Är hon okej efter att det gått ur kroppen får hon komma hem under lördagen, annars hoppas vi på söndag.

- Vi får hoppas att proverna som tas efter ett par veckor inte visar på försvagade organ

Det var under onsdagen när Anne-Christine Essén tog en lunchpromenad med åttaåriga Charissa som hon märkte att hunden tuggade i sig något.

– Jag gick vid gångvägen vid Gräshagsskolan på vägen till Tokarp, ett område där många går med sina hundar, när jag märkte att min hund åt på något. Jag tänkte först att det säkert var någon smörgåsbit som barnen hade kastat. När hunden försökte äta igen drog jag bort henne och såg då att det låg spagetti och köttfärssås under löven, berättar Anne-Christine Essén.

Verkade sur

Hon tänkte att det var konstigt och fick onda aningar då hon tidigare hört att det hittats glykolförgiftade köttbullar i Friaredalen.

Senare på dagen drack Charissa extra mycket vatten, låg ihoprullad och verkade lite sur. Då det snart är dags för löpning tänkte ägaren att det kanske var därför.

– Men det kändes inte bra i magen och jag körde in hunden till djursjukhuset. Hon hade inte visat några tecken på förgiftning mer än att hon var lös i magen och drack mycket. Hon var inte vinglig och hade inte kräkts. Men jag har förstått att det är olika hur hunden reagerar beroende på mängden den fått i sig och hur stor hunden är, berättar Anne-Christine Essén.

Charissa rullade ihop sig efter händelsen och matte anade att något inte stod rätt till.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Väntar på samtal

Charissa var snabb med att äta spagettin och köttfärssåsen som gömts under löven.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Ett blodprov visade att Charissa var glykolförgiftad och just nu ligger hon inlagd på djursjukhuset. Matte väntar på samtal hur hunden mår och är orolig för att Charissas organ har tagit skada.

Charissa ska inte ha blivit försämrad sedan hon kom till djursjukhuset och matte hoppas nu att hon återhämtar sig.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

– Charissa har tidigare haft problem med organen och varit sjuklig vid ett annat tillfälle. Det är inte omöjligt att hon blev förgiftad även då och det skulle kännas skönt att få klarhet i detta, säger Anne-Christine Essén, som nu vill varnar andra hundägare att vara vaksamma om hundarna äter något utomhus.

Charissa drack mycket vatten och blev lite sur efter att hon ätit den förgiftade maten.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Hon plockade upp den mat hon såg som lagts ut under löven. Men hon utesluter inte att det inte kan finnas mer förgiftad mat utlagd där eller på andra platser.

– Det är så utstuderat och medvetet att lägga förgiftad mat vid en hundlatrin där man vet att hundägare stannar till och hunden gärna passar på att nosa lite. Ibland går det så snabbt att man inte hinner se vad hunden äter.

Charissa och hennes syster. Charissa blev förgiftad då någon lagt ut glykolförgiftad mat. Systern, som inte åt någon förgiftad mat, undrar nu oroligt var Charissa är.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Charissa är åtta år.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Den här morgonhälsningen fick Anne-Christine Essén från djursjukhuset på torsdagsmorgonen.

Foto Anne-Christine Essén/läsarbild

Veterinärens ord om behandlingen